vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Pobjeda Hrvatske

Metković, 19.3.2008. - Pred oko 1500 gledatelja na igralištu Iza vage danas poslijepodne kadetska reprezentacija Hrvatske (U 17) nadigrala je reprezentaciju Danske rezultatom 3:0. Utakmica se odigrala u sklopu kvalifikacija za 7. UEFA europsko nogometno prvenstvo, a zanimljivo je da je to prva službena međudržavna utakmica do sada odigrana u Metkoviću.
Već na početku vidjelo se da je hrvatska vrsta bolja od danskih vršnjaka. Nakon što Ozobić u 8. minuti nije realizirao šansu za pogodak već nakon tri minute Hrvatska je povela s 1:0. Nakon solo prodora Kokota koji je pucao pokraj gola loptu je uspio sustići Kramarić i ubaciti je danskom golmanu iza leđa. Kramarić je to ponovio i u 16. minuti kada nakon ubačaja s lijeve strane loptu prebacio preko danske obrane i golmana.

U drugome poluvremenu naši su nastavili agresivno što je rezultiralo i trećim golom. Ponovno je u akciji sudjelovao Kokot čiju loptu je Andrijašević sa 12-13 metara preciznim šutom poslao u danski gol i postavio konačan rezultat od 3:0. Susret su sudili Mađar Istvan Vad. Pomočnici su mu bili György Ring (Mađarska), Gerö Szabo (Rumunjska) i Ovidiu Alin Hategan (Rumunjska).

Za Hrvatsku su igrali: Stipica, Horvat, Vrsaljko (od 49. minute Punčec), Andrijašević, Poljak, Kelić, Bičvić, Ivanović, Kramarić, Ozobić (od 75. min Zulim), Kokot (od. 61. min Lendrić). Na klupi su još bili: Picak, Tičinović, Celjak i Maričić. Trener reprezentacije Ivan Gudelj.