vijesti www.metkovic.hr

 Maraton lađa

Počele pripreme organizacije Maratona

Metković, 17.3.2008. - U restoranu Domagoj u Metkoviću održan je prvi sastanak Organizacijskog odbora 11. Maratona lađa. Kako prema Statutu Udruge lađara Neretve aktualni župan DNŽ automatski postaje i predsjednik Organizacijskog odbora, sastanak je vodila županica Mira Buconić.
Županica Buconić sastanak je nazvala „sastankom upoznavanja“ na kojem svi suorganizatori trebaju iznijeti svoje primjedbe na dosadašnji rad te dati konkretne prijedloge za što kvalitetnije održavanje toga najvećeg neretvanskog spektakla.
Nakon što su članovi Udruge lađara nazočne u Odboru upoznali s dosadašnjim aktivnostima i planovima, dogovoreno je da će se sastanci ubuduće naizmjenično održavati u sva tri grada suorganizatora. Po završetku serije sastanaka i usklađivanju svih zajedničkih prava i obveza trebao bi se potpisati ugovor kojim će se regulirati obveze svih suorganizatora – gradova, Turističke zajednice i Županije. Tako će se sljedeći sastanak održati 11. travnja u Opuzenu, do kada svi trebaju izraditi svoje prijedloge. Sastanku u Metkoviću odazvali su se predstavnici svih suorganizatora osim grada Ploča.