vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Invalidska kolica za SB „Kalos“

Metković, 15.3.2008. - U četvrtak je metkovsko izaslanstvo na čelu s gradonačelnikom Stipom Gabrićem i predsjednikom Gradskog vijeća Marijom Batinovićem te predsjednikom Udruge „Prijatelj“ Antišom Puljevićem posjetilo Specijalnu bolnicu „Kalos“ u Veloj Luci kako bi uručilo donaciju od četvora invalidska kolica.

SB „Kalos“ jedina je bolnica te vrste u Dalmaciji i od njezina otvaranja 1977. mnogi naši sugrađani su liječili u njoj. Povod odlaska u Velu Luku bilo je otvaranje potpuno obnovljenog terapeutskog bazena vrijednog tri milijuna kuna kojeg je svečano otvorila županica Dubrovačko-neretvanske županije Mira Buconić. Nakon otvaranja bazena saborski zastupnik i metkovski gradonačelnik Gabrić uručio je ravnateljici bolnice dr. Nadiji Franulović-Golja četvora nova invalidska kolica iz kontingenta donacije što ju je Udruga osoba s invaliditetom „Prijatelj“ u veljači dobila iz Francuske zalaganjem gđe Sylvie Demeulle i Metkovca Ilije Tošića.
Navečer su Metkovci bili gosti na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća Vele Luke koja je toga dana obilježavala Dan općine i blagdan svoga zaštitnika Sv. Josipa. Tijekom Sjednice dodijeljene su godišnje nagrade zaslužnim Luškama i Lučanima. Zanimljivost je da je na Sjednici bio i poznati Lučanin Oliver Dragojević kojemu je Odlukom Općinskog vijeća uručena Povelja kojom se proglašava prvim počasnim građaninom Vele Luke.