vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Uređenje i revitalizacija metkovske luke

Metković, 14.3.2008. - U Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture u Zagrebu održan je, na inicijativu Grada Metkovića, sastanak na temu revitalizacija „Luke“ Metković. Osim metkovskog gradonačelnika Stipe Gabrića na sastanku su bili pomoćnik ministra za pomorski promet, pomorsko dobro i luke Mario Babić, državni tajnik za more Branko Bačić, ravnatelj Lučke uprave Ploče Tomislav Batur te direktor „Luke“ Ploče Ivan Pavlović.
Zaključeno je kako će Luka Ploče urediti vanjski izgled upravne zgrade, silosa, skladišnog prostora i dizalice čime će lučki prostor dobiti primjereniji izgled. Od 1981. „Luka“ Metković djeluje u sklopu „Luke“ Ploče no sadašnji obim prometa je takav da nije iskorišteno svih 33.800 metara četvornih lučkog prostora. Stoga, prijedlog grada Metkovića je da se dio toga prostora, koji se komercijalno ne koristi, ustupi Gradu.
– Naš prijedlog je usvojen te je dogovoreno da će nam se ustupiti prostor nizvodno od zgrade u kojoj se sada nalazi Carinarnica Metković. Spomenuti prostor grad Metković planira koristiti za određene aktivnosti poput izgradnje jedriličarske luke ili sportskog centra s bazenom. Naravno, mi smo se obvezali napraviti idejno rješenje, a prostor bi dobili u koncesiju od Lučke uprave Ploče na najmanje 30 godina. – rekao nam je gradonačelnik Gabrić.
Na sastanku se raspravljalo i o dijelu luke od Lučkog mosta do silosa koji bi Lučka uprava Ploče ustupila Gradu za izgradnju parkirališta.