vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Tjelesno invalidno dijete u redovnoj školi

Metković, 8.3.2008. - U Osnovnoj školi Don Mihovila Pavlinovića održan je stručni seminar pod nazivom „Tjelesno invalidno dijete u redovnoj školi“. Seminar u organizaciji Škole i Agencije za odgoj i obrazovanje organiziran je za ravnatelje, učitelje, stručne suradnike i roditelje, dok se poseban dio seminara odnosio na učenika s motoričkim smetnjama te na učenike s različitim kroničnim bolestima.

– Budući da mi u našoj školi trenutno imamo pet učenika koji imaju motoričke poremećaje, a već sljedeće školske godine dobit ćemo još tri učenika sa sličnim smetnjama, ukazala se potreba za edukacijom svih nas koji radimo s takvom djecom kako bi im pružili potrebnu pažnju te ih što bolje uključili u redovnu nastavu. Zbog toga smo od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa zatražili pomoć za edukaciju, pa je cjelodnevni seminar održan pod pokroviteljstvom Ministarstva. Tako su svi polaznici na kraju dobili potvrdnice kao dokaz da su uspješno završili edukaciju na tom području. – rekla nam je inicijatorica projekta Marija Mioč, defektologinja u OŠ Don Mihovila Pavlinovića.
Seminar je održan pod stručnim vodstvom defektologinje i pedagoginje prof. Mare Kovačić i psihologinje prof. Tanje Dajanović-Šagadin iz Centra za odgoj i obrazovanje „Goljak“ iz Zagreba. Odziv je bio dobar jer su ga osim Metkovaca pohađali i roditelji iz Opuzena i Ploča, iako nisu bili izravno obaviješteni. Tijekom dana roditelji su sa stručnim voditeljicama mogli individualno obaviti konzultacije, dok su učitelji i stručni suradnici prošli metodičko-didaktičke prilagodbe u radu s djecom s motoričkim smetnjama.