vijesti www.metkovic.hr

 Šport

U Zagrebu osnovan BK Neretva

Metković, 7.3.2008. - Jučer u prostorijama Društva Neretvana i prijatelja Neretve održana je Osnivačka skupština Boćarskog kluba „Neretva“ u Zagrebu, otkud nam se javio Mirko Volarević.
Pozitivne vibracije što ih je među Neretvanima u Zagrebu izazvalo osnivanje Društva, pokrenule su i ideju o osnivanju boćarskog kluba. Kako veliki broj Neretvana buća rekreativno, a neki i ozbiljnije u zagrebačkim klubovima, nakana je okupiti ih sve u jednom klubu te ih i na taj način povezati i potaknuti na međusobno druženje.
Na Osnivačkoj skupštini za predsjednika Kluba izabran je Mirko Volarević, tajnik je Zvonimir Plećaš, a u Izvršnom odboru još su Luka Vlahović, Vedran Damić i Vinko Mioč. Klub će koristiti prostorije Društva Neretvana i prijatelja Neretve, a za natjecanje će se prijaviti na jedno od zagrebačkih bućališta. Nakon što se obavi upis i registracija kluba, pokušat će se uključiti u u 6. zagrebačku ligu u kojoj natjecanje počinje već u travnju ove godine.
Prema starom, dobrom neretvanskom običaju, po završetku službenog dijela, skupštinari, kojima je gost bio proslavljeni metkovski boćar Markica Dodig, počastili su se tradicionalnim neretvanskim brudetom što ga je za tu prigodu pripremio Zvonimir Plećaš.