vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Uspjeh metkovskih klubova

Metković, 24.2.2008. - U prostorijama Karate kluba Metković prije nekoliko dana održano je, u organizaciji Karate saveza Dubrovačko-neretvanske županije i Karate kluba Metković, službeno prvenstvo Županije u borbama za 2008. Na natjecanju je nastupilo 5 karate klubova sa 105 natjecatelja među kojima su bili KK Metković i KK Knez Domagoj Metković.
Najbolje rezultate postigao je KK Metković sa osam zlatnih, sedam srebrnih i osam brončanih medalja. KK Knez Domagoj iz Metkovića zauzeo je treće mjesto sa četiri zlatne, jednom srebrnom i devet brončanih medalja. Konačan poredak bio je sljedeći: 1. KK Metković, 2. KK Ploče, 3. KK Knez Domagoj Metković, 4.KK Kakato Dubrovnik, 5. KK Redarstvenik Dubrovnik.
Sljedeće natjecanje bit će 2. ožujka u Splitu, kada se održava Prvenstvo Dalmacije u borbama za mlađe uzraste i seniore, s kojeg očekujemo opet dobre vijesti.
Inače, hrvatski karate sport je u usponu o čemu svjedoči i nedavno održano 35. europsko juniorsko i kadetsko prvenstva što se održalo u Trstu. Tamo su naši osvojili zlatne medalje u konkurenciji juniora i juniorki.