vijesti www.metkovic.hr

 Poljoprivreda

Seminar o udruživanju

Metković, 22.2.2008. - U hotelu Merlot u Podgradini jučer je održan seminar „Uspješni primjeri udruživanja u poljoprivredno-prehrambenom sektoru“. Seminar je organizirao zagrebački Ured Talijanskog instituta za vanjsku trgovinu u suradnji s Talijanskom udrugom izvoznih konzorcija – EDEREXPORT te Regionalnom razvojnom agencijom Dubrovačko-neretvanske županije Dunea.
Predavač Massimo Lupis, stručnjak za područje strateškog konzaltinga, govorio je o prednosti udruživanja u konzorcije kroz primjere uspješnih strategija udruživanja u talijanskom proizvodnom sustavu s posebnim osvrtom na poljoprivredno-prehrambene konzorcije te o ulozi udruženja FEDEREXPORT i uslugama koje pruža svojim članovima.
Iako u Hrvatskoj nemamo udruživanja o kakvom se govorilo tijekom predavanja, tema je privukla veliki broj poljoprivrednika iz doline Neretve, a bili su nazočni i Alessandro Liberatori, direktor Talijanskog instituta za vanjsku trgovinu - Ured u Zagrebu, Marina Damaggio, direktorica Odjela za međunarodnu edukaciju Instituta te Mira Buconić, županica Dubrovačko-neretvanske županije.
– Ovo je tek prvo od niza predavanja koja ćemo organizirati jer se kroz iskustvo drugih može puno naučiti. Uz to, ovo je dobar način da se okupe ljudi koji rade isti ili sličan posao te da se kroz druženje upoznaju i razmijene iskustva. Moram reći kako Županiju ovakva predavanja ništa ne koštaju jer je sve plaćeno iz predpristupnih fondova. – rekla nam je Mira Buconić, županica Dubrovačko-neretvanske županije.