vijesti www.metkovic.hr

 Iz susjedstva

UZOR za Borovce

Metković, 22.2.2008. - U prošlu nedjelju u borovačkom zaseoku Šipčine održana je Osnivačka skupština UZOR-a - Udruge za zaštitu, očuvanje i revitalizaciju baštine sela Borovci. Skupštini je nazočilo dvadesetak Borovčana.
Udruga će se zalagati za:
- uređenje i održavanje lokalnih putova, izvora i spremišta pitke vode, te ostale infrastrukture
- uređenje i održavanje javnih objekata i površina uz nih
- utjecaj na svijest ljudi o potrebi očuvanja prirodnog okoliša te organiziranje i provođenje akcija u tu svrhu
- povezivanje s udrugama istih ili sličnih interesa i područja djelovanja
- uspostavljanje ravnoteže između dostignuća suvremene civilizacije i postojeće baštine
- organiziranje proslava važnih nadnevaka, tribina, okruglih stolova i drugih javnih skupova
- poticanje aktivnosti seoskog turizma
- pokretanje izdavačke djelatnosti i izrade suvenira
- utjecati na zakonodavstvo.
Na Skupštini su izabrana rukovodeća tijela udruge: Upravni odbor od 7 članova, Nadzorni odbor od 3 člana i Stegovni sud od 3 člana.
Za predsjednika Udruge izabran je Mirko Alimić-Mića. Članovi Upravnog odbora su: Ivo Jerković, Pavin iz Šipčina, Ivica Vekić, pok Nediljka iz Vekića, prof. dr. Ilija Manenica iz Nugla, Dražen Borovac, Slavkin s Majčinovca, Željko Alimić-Ale sa Solarevine i Ivan Ćelić, Antin iz Vratara.
Na kraju Skupštine utvrđeni su prioritetni ciljevi na kojima će udruga raditi, a to su prije svega izgradnja mrtvačnice, sanacija školske zgrade i uređenje Gorča i Višnjice. Za tajnika Udruge izabran Pero Jerković te je sazvana prva sjednica Upravnog odbora za nedjelju 2. ožujka 2008. u kući Pave Jerkovića u Šipčinama na kojoj će se između ostalog donijeti odluka o visini godišnje članarine te raspravljati o lokaciji mrtvačnice i pokretanju radnji za njenu realizaciju. Udruga poziva sve kojima je stalo do Borovaca da im se pridruže.
(Preneseno sa borovci.blog.hr)