vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Natjecanje Crvenog križa

Metković, 12.2.2008. - U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Metković danas se u Gimnaziji Metković održalo Općinsko natjecanje Crvenog križa na kojem su nastupile ekipe mladeži CK iz Gimnazije Metković i Srednje škole Metković te ekipe podmlatka CK iz osnovnih škola Don Mihovila Pavlinovića i Stjepana Radića.
Natjecanje je obuhvaćalo tri testa kojima se provjeravalo znanja o Pokretu Crvenog križa, međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima te tri testa provjere znanja iz pružanja prve pomoći. Svaka ekipa imala je pet učenika, a mentorice su bile profesorice Nataša Jakšić, Antonela Dragobratović, Dana Svaguša i Marija Volarević. Pripreme za natjecanje obavile su dr. Dubravka Bošnjak i Nela Orlović, ravnateljica GD Crvenog križa Metković.
Ove godine pobijedile su ekipe Srednje škole i OŠ Stjepana Radića koje će stečeno znanje pokazati na županijskom natjecanju što će se održati početkom travnja u Dubrovniku.
Hrvatski Crveni križ natjecanje organizira u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa i Agencijom za odgoj i obrazovanje RH.