vijesti www.metkovic.hr

 Promet

Kako do Metkovića?

Metković, 3.2.2008. - Početak rekonstrukcije mosta na Neretvi kod Rogotina te završni radovi na prilazu Pločama kod Čeveljuše produžit će do 30. travnja putovanje iz Ploča do Metkovića za oko dvadeset kilometara.
Putujete li iz Splita državnom cestom D8 (Jadranska turistička cesta) na izlasku iz Baćinskih jezera kod mjesta Šipak trebate skrenuti lijevo na cestu D513 koja vodi kroz Istočnu Plinu do Malog Prologa. Na toj dionici, naročito noću, treba obratiti pozornost pa nakon oko 4,5 km na kružnom toku skrenuti desno. Kod Malog Prologa je spoj sa cestom D62 što od Vrgorca vodi preko Kule Norinske do Metkovića. Alternativa je na tome spoju krenuti lijevo do 1,5 km udaljenog graničnog prijelaza Crveni Grm pa preko Teskere (BiH) cestom prema Prudu. Zbog ulegnuća na Jadranskoj cesti između Podace i Zaostroga teži kamioni preusmjeravaju se iz Makarske preko Biokova na Vrgorac pa tu cestu treba izbjegavati.
Za one koji putuju iz Zagreba možda je najbolje voziti autocestom do Šestanovca pa preko Zagvozda i Vrgorca do skretanja na Crveni Grm ili spomenutom D62 na Kulu Norinsku. Treba napomenuti da na svim zabiokovskim dionicama u usjecima može biti leda koji se ne otopi preko cijeloga dana.
Uz ovu obavijest prilažemo i kartu sa naznačenim pravcima (2 MB).