vijesti www.metkovic.hr

 Promet

Ponovno radi semafor kod mosta

Metković, 22.1.2008. - Nakon puno godina ponovno je u funkciju stavljen semafor na raskrižju Ulice Stjepana Radića i prilaza Lučkom mostu.
Prometna špica glavnom metkovskom ulicom više nije vezana za turističku sezonu i promet iz Bosne i Hercegovine. Broj vozila koja svakodnevno prelaze s jedne strane Neretve na drugu raste svaki dan pa je neuralgična točka postalo upravo spomenuto raskrižje. Nedavno je jedan naš sugrađanin oboren na pješačkom prijelazu jer ga vozačica nije uočila žureći se skrenuti na most. Vozačima koji su silaskom s mosta htjeli skrenuti lijevo na Đumruk također je bilo otežano, a i opasno, uključivanje u promet.
Zar ne vidite kojom brzinom mi vozimo
Ljetos sam prelazio ulicu Stjepana Radića na prijelazu između kazališta i Ljekarne. Promet nije bio gust, a svi automobili bili su dovoljno udaljeni za siguran prijelaz. Gotovo prešavši na drugu stranu ugledao sam automobil kako juri prema meni te se uz škripu kočnica zaustavlja pred samim prijelazom. Potpuno novi golf četvorka registracije brojke i slova, a unutra dvije skockane djevojke što su se, vjerojatno, vraćale s mora. Prišao sam automobilu sa suvozačeve strane i upitno raširio ruke. Vozačica se nagnula preko prijateljice i prekorila me: „Pa zar ne vidite kojom brzinom mi vozimo?“