vijesti www.metkovic.hr

 Rukomet

Ostati u Prvoj ligi i izbjeći kvalifikacije

Metković, 17.1.2008. - Već drugi tjedan rukometaši RK Metković, predvođeni trenerom Matom Nikolićem, pripremaju se za proljetni dio prvenstva koji bi trebao započeti 9. veljače.
– Pripreme provodimo kod kuće. Jedan od razloga su odlični uvjeti koje ovdje imamo, a drugi je što u ekipi imamo veći broj srednjoškolaca koji zbog obaveza u školi nisu u mogućnosti duže vrijeme izbivati iz grada. Pripremama su se odazvali svi iz jesenskog dijela prvenstva, a prinova je Vedran Žderić, najbolji strijelac II. lige u jesenskom dijelu koji je do sada igrao za RK Metković 1963. – rekao nam je trener Nikolić.
Tijekom priprema, metkovski rukometaši odigrat će desetak utakmica sa klubovima iz susjedstva, a sudjelovat će se i na turnirima u Splitu, Metkoviću i Kaknju u BiH.
Nikolić smatra da ih čeka teško proljeće s nešto povoljnijim rasporedom nego u jesenskom dijelu prvenstva. Osam utakmica igraju kod kuće, a sedam je gostujućih. Prvu utakmicu trebali bi igrati kod kuće protiv Moslavine, ali trener misli kako će zasigurno prva dva kola prvenstva biti odgođena jer Moslavina i Zagreb nastupaju u europskim natjecanjima. Cilj Metkovaca je izbjegavanje kvalifikacije za ostanak u Prvoj ligi za što treba osvojiti najmanje 11. mjesta na tablici.
– U jesenskom dijelu prvenstva nismo imali sreće i mislim kako smo zaslužili koji bod više na našem kontu. Za sada su svi igrači spremni, sanirane su ozljede, a koliko smo napravili tijekom priprema vidjet ćemo već u subotu na prijateljskoj utakmicu protiv RK Izviđač iz Ljubuškoga (BiH) koju igramo u 18 sati u Športskoj dvorani Metković. – rekao nam je Nikolić pozivajući ljubitelje rukometa da dođu bodriti svoj klub.