vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Novosti iz Ustanove Športski objekti

Metković, 24.11.2007. - Ovih dana završavaju se radovi na rekonstrukciji svlačionica te izgradnji sanitarnih prostorija i kotlovnice u Gradskoj športskoj dvorani u Metkoviću.
Ispod zapadne tribine potpuno je rekonstruirano šest svlačionica za natjecatelje te jedna za suce, odnosno trenere. Sve svlačionice imaju suvremene tuševe i sanitarni čvor. Uređen je i jedan ured za službene osobe kao i ostave ispod tribine u kojima klubovi korisnici mogu spremati svoje sportske rekvizite. Dvorana je također dobila muški i ženski zahod na zapadnoj strani. Od sada će dvorana imati vlastitu kotlovnicu čime će se poboljšati grijanje tijekom zimskih mjeseci. Novost je i profesionalno ozvučenje koje je nedavno postavljeno. Već prije ugrađena je nova PVC stolarija i veliki semafor za sve dvoranske sportove pa još ostaje rekonstrukcija dijela ispod istočne tribine. Uložena sredstva od pola milijuna kuna stigla su iz županijskog i gradskog Proračuna te vlastitih prihoda što ih Ustanova ostvari iznajmljivanjem termina u dvorani.
Osim radova u dvorani u tijeku je izvedba projekta izgradnje malih igrališta u gradskim četvrtima. Neka su već skoro gotova, a za neka se izvode pripremne radnje. Ukupno je u projektu sedam igrališta, pet asfaltiranih dok će dva imati travnati teren. Na sva igrališta postavit će se ograda od univerzal pletiva visine tri metra, a iza golova zaštitne mreže visoke pet metara. Tijekom vremena, prema raspoloživim sredstvima igrališta će se i osvijetliti. Sredstva za taj projekt od 450 tisuća kuna stigla su iz županijskog proračuna.