vijesti www.metkovic.hr

 Iz Poglavarstva

Darovi, stipendije i pomoć

Metković, 23.11.2007. - Prema odluci Gradskog poglavarstva grada Metkovića danas je dodijeljeno još 11 darova za novorođene bebe. Uz članove Poglavarstva, darove je dodijelio gradonačelnik Stipo Gabrić Jambo.
Danas su i studenti, odnosno njihovi roditelji, potpisali ugovore o stipendiranju studenata iz Metkovića. Stipendiju ili pomoć pri studiranju za akademsku godinu 2007/2008., dobilo je 170 studenata. Prošle godine stipendirano je 105 studenata, a kako je prilikom potpisivanja ugovora rekao gradonačelnik Gabrić, budućnost Metkovića je u mladim i školovanim ljudima. Zaželivši studentima i njihovim roditeljima uspjeh na studiju, Gabrić je izrazio nadu da će se većina studenata nakon završetka studija vratiti u Metković kako bi pridonijeli daljnjem razvoju.

Danas je pomoć u visini od 50 tisuća kuna dobila i Marija Ilić, četrnaestogodišnja djevojčica koja je prije tri godine iznenada dobila arest srca i disanja zbog čega je 55 minuta reanimirana, a posljedica svega toga je da je ostala vezana uz krevet i invalidska kolica s teškim oštećenjem vida. Ček joj je uručio gradonačelnik Stipo Gabrić Jambo, a sredstva će biti iskorištena za povećanje Marijine mobilnosti.