vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Još jedan malonogometni teren u Metkoviću

Metković, 13.11.2007. - U sklopu akcije razvijanja baznog nogometa koju provodi Hrvatski nogometni savez danas je u prostorijama Grada Metkovića potpisan ugovor o donaciji malonogometnog (tzv mini-pitch) igrališta sa umjetnom travom za NK Metković.
Kako izgradnju takvih igrališta u omjeru 50:50 financiraju HNS i gradovi u kojima se grade, ugovor su potpisali u ime HNS-a Drago Katalenić, a u ime Grada Metkovića zamjenik gradonačelnika Mato Mustapić.
- Izgradnjom igrališta potiče se bavljenje sportom djece kao i svih onih koji se žele baviti nogometom - rekao je Drago Katalenić. Buduće igralište biti će veličine 50x25 metara, a vrijednost mu je 37,5 tisuća eura, od čega će Grad Metković sufinancirati 18,1 tisuću eura. Umjetna podloga na kojoj se igra je materijal sastavljen od gumirane plastike na koju dolazi umjetna trava. Takva igrališta poznata pod nazivom mini-pitch osmislila je UEFA, krovna organizacija europskog nogometa, koja njihovim postavljanjem u svakoj državi-članici potiče sportsko druženje, osobito među djecom i mladima. Tako će nakon NK Neretve, i drugi gradski nogometni klub, ovaj put na desnoj strani grada, uskoro u sklopu svoga terena imati malonogometno igralište s umjetnom travom. Potpisivanju ugovora nazočili su i Jozo Bebić, direktor Ustanove športski objekti i Viktor Plećaš, predsjednik NK Metkovića.