vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

U OŠ Don M. Pavlinovića u rad pušteno dizalo

Metković, 12.11.2007. - Na prigodnoj svečanosti u OŠ Don Mihovila Pavlinovića na kojoj su uz djelatnike i učenike škole nazočili županica Dubrovačko-neretvanske županije Mira Buconić i pročelnik za društvene djelatnosti u Županiji Ivo Mujo, danas je u rad pušteno dizalo koje će učenicima s tjelesnim invaliditetom omogućiti jednostavnije pohađanje nastave.
Škola trenutno ima pet učenika s tjelesnom invalidnošću, a prepoznavši njihove probleme djelatnici škole na čelu s defektologinjom Marijom Mioč pokrenuli su projekt „Za kvalitetu života bez prepreka“ čija svrha je bila ugradnja dizala.

Prije dvije godine Učiteljsko vijeće Škole podržalo je projekt nakon čega ga je prihvatila i aktualna Županijska vlast koja je za kupnju i ugradnju dizala izdvojila 200 tisuća kuna. Projekt su podržali i gospodarstvenici iz Metkovića, a ugradnju dizala obavila je tvrtka „Račan Elektronika“ iz Zagreba. Blagoslov dizalu udijelio je don Ante Prnjak, a rezanjem vrpce svečano ga je otvorila županica Buconić.

Obraćajući se nazočnima ravnatelj škole Pero Jakić je rekao: „Naši učenici će na ovaj način ostati u redovnom procesu školovanja, a njihovim boljim integriranjem u nastavu jačamo osjećaj prihvaćenosti i uvažavanja bez obzira na različitosti.“