vijesti www.metkovic.hr

 Akcija

Darovanje krvi

Metković, 24.10.2007. - U dogovoru s Gradskim društvom Crvenog križa Metković, grad Metković i GO HSS-a Metković povodom Svjetskog dana Crvenog križa, što se obilježava 25. listopada, te Mjeseca Crvenog križa, organizirali su akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akciji se odazvalo 36 dobrovoljnih darovatelja, među kojima je bio i gradonačelnik Stipo Gabrić Jambo.


Akcija je održana danas u prostorijama Crvenog križa, a provodila ju je ekipa službe za transfuziju OB Dubrovnik pod vodstvom dr. Dolores Martinović. Tijekom akcije gradonačelnik je u ime grada Metkovića predsjednici GD Crvenog križa Metković Neli Orlović uručio ček u iznosu od 10 tisuća kuna, a doktorici Martnović predao prijenosno računalo, dar GO HSS-a Metković Zavodu za transfuziju OB Dubrovnik. Tijekom akcije prikupljena je 21 doza krvi za OB Dubrovnik.

Na ručku u restoranu „Domagoj“, organiziranom za dobrovoljne darovatelje, uručena su priznanja za pedeseto darivanje četvorici naših sugrađana: Vijeki Bebiću, Radi Paponji, Zdravku Babiću i Anti Donkiću.