vijesti www.metkovic.hr

 Izbori

Skup HSS-a u Metkoviću

Metković, 23.10.2007. - U potpuno ispunjenoj kazališnoj dvorani Gradskog kulturnog središta Metković sinoć je održan skup HSS-a, kojem su, osim domaćina, metkovskog gradonačelnika Stipe Gabrića Jambe, nazočili i županica Dubrovačko-neretvanske županije Mira Buconić, predsjednik ŽO HSS DNŽ Ivo Mujo te ostali predstavnici Stranke i brojni gosti i uzvanici.
Nakon kratkog pozdravnog govora županice Buconić, nazočnima se obratio Ivo Mujo, prije svega čestitajući 800-tinjak novih članova HSS-a iz Metkovića koji su te večeri dobili članske iskaznice. U govoru je istakao neke osnovne smjernice programa HSS-a, a neke od najvažnijih su obrana nacionalnih interesa i zahtjev HSS-a za minimalnom mirovinom od 1.500 kuna.
U svom poduljem govoru Stipo Gabrić Jambo je trenutnu vlast prozvao zbog mnogočega, a naročito zbog hrvatskih generala koji su danas u Haagu: „Recite mi, koliko je generala vlada pokojnog Ivice Račana poslala u Haag? Nijednog! A vlada Ive Sanadera? Sve!“ - podsjetio je Jambo. Na kraju je rekao kako HSS neće dovoditi na svoje skupove estradne zvijezde, nego će taj novac davati, kao i dosada, u humanitarne svrhe, a pozvao je sve nazočne, koji se osjećaju sposobni, da u utorak, 23. listopada daruju krv u prostorijama metkovskog Crvenog križa.