vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Metković d.o.o. nositelj sanacije na Dubravici

Metković, 20.10.2007. - Na jučer održanoj Sjednici Gradskog poglavarstva grada Metkovića usvojeni su Zaključci o poništavanju postupka javnog nadmetanja za ustupanje radova na sanaciji postojećeg odlagališta otpada Dubravica u Metkoviću te o poništenju Odluke o osnivanju stručnog povjerenstva.
Shodno tome usvojen je i Zaključak o prijenosu prava nositelja investitorskih poslova za sanaciju odlagališta otpada Dubravica s grada Metkovića na Metković d.o.o. za komunalne djelatnosti, čime su prenesena i prava građenja stečena temeljem rješenja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva. Kako je rečeno, postupak ustupanja radova napravljen je po uzoru na grad Dubrovnik, a sanacijski radovi trebali bi započeti do kraja ove godine.
Poglavarstvo je usvojilo i zamolbu JVP Metković o osiguravanju financijskih sredstava kojim bi se do 31. prosinca produžio ugovor o radu na određeno vrijeme šestorici sezonskih vatrogasaca. Njih šest je do 15. listopada financirala je Državna uprava za zaštitu i spašavanje, preko županijskih vatrogasnih zajednica, temeljem Programa aktivnosti zaštite od požara Vlade RH za 2007. godinu. Usvojena je i zamolba stanara za imenovanje prinudnog upravitelja zgrade u Industrijskoj 2/II i stanara zgrade u ulici Don Radovana Jerkovića, a za prinudnog upravitelja imenovano je Gradsko gospodarstvo.
Poglavarstvo je usvojilo i Prijedlog odluke o raspisivanju natječaja za stipendiste Grada Metkovića za školsku godinu 2007/2008. prema kojoj će se dodijeliti 35 stipendija i to: 15 stipendija za uspješne i darovite, od čega 7 za prvu godinu studija, a 8 za ostale; 15 stipendija za studente iz obitelji lošijeg imovinskog stanja te 5 za studente deficitarnih zanimanja. Također je rečeno da će se i za one koji ispunjavaju uvjete, a nisu među tih 35, naći rješenje.
Uz različite zamolbe Poglavarstvo je odobrilo još 22 dara za novorođene bebe.