vijesti www.metkovic.hr

 Humanost

Donacija nepokretnoj djevojci

Metković, 17.10.2007. - Metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić Jambo u pratnji suradnika posjetio je obitelj Mate Nikolca na Šarić Strugi kako bi im uručio donaciju u iznosu od 100 tisuća kuna. Donacija je namijenjena Matinoj kćeri Ivani koja je nakon prometne nesreće prije godinu dana ostala potpuno nepokretna.
- Odlučio sam u svojoj kampanji odustati od angažiranja raznih zabavljača i sredstva koja bih potrošio na taj način donirati ljudima kojima je taj novac potreban. Vidjevši Matinu molbu za pomoć upućenu na Županiju osjetio sam potrebu pomoći. Ti novci ne mogu Ivani vratiti ono što je imala prije nesreće, ali se nadam da će njoj i njezinoj obitelji barem malo olakšati situaciju u kojoj se nalaze. Ipak, puno važnije od novaca je ovim dragim ljudima pokazati da nisu zaboravljeni te još važnije da smo se dogovorili s fizioterapeutom koji će svaki dan dolaziti Ivani - rekao je Gabrić.

- Nismo navikli tražiti pomoć pa je današnji Stipin dolazak i radost i tuga. Mi u obitelji radimo sve što je u našoj moći kako bi se naša Ivana oporavila, a dalje je u Božjim rukama. Bio bih najsretniji kada bi za početak Ivani profunkcionirala barem jedna ruka. - rekao nam je vidno potresen Mate Nikolac.
Kako je na odlasku obećao Gabrić, Ivana će uskoro dobiti pomoć i od grada Metkovića te Dubrovačko-neretvanske županije.