vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Nogometom protiv droge

Metković, 3.10.2007. - Današnjim odigravanjem završnih utakmica završio je Šesti nogometni turnir „Nogometom protiv droge“ što se igrao na terenu NK Metković. Ove godine nastupilo je oko 800 natjecatelja iz OŠ Don Mihovila Pavlinovića i područnih škola iz Vida i Pruda te polaznika škole nogometa. Na Turniru su igrali svi učenici navedenih škola osim djevojčica od 1. do 4. razreda.

Organizatori turnira su Škola nogometa NK Metković u suradnji s OŠ Don Mihovila Pavlinovića uz logističku potporu Ustanove Športski objekti Metković. Najbolji igrač u kategoriji od 1. do 4. razreda je Matej Družijanić, najbolji strijelac s 13 postignutih golova je Luka Bubalo, a najbolji vratar Alen Jelavić. U kategoriji od 5. do 8. razreda najbolji igrač je Stipe Buljubašić, najbolji strijelac s postignutih 11 golova Ivan Ereš te najbolji vratar Tomislav Volarević. Kod cura najboljom igračicom proglašena je Antonela Matičević koja je i najbolji strijelac sa postignutih 5 golova, a najbolja vratarka Katarina Milanović. Naročito priznanje za sudjelovanje dobio je Daro Šetka iz 4D razreda. Pobjednici turnira po kategorijama su 2A, 4A, 6D, 8A te kod djevojčica 6E i 7A.

- Na ovaj način djeci se daje šansa da slobodno vrijeme provedu na igralištu u sportskim aktivnostima te da se ne prepuste drogi koja kruži oko škola i igrališta na što ne treba zatvarati oči. – rekao nam je na kraju turniru Jozo Bebić, direktor ustanove Športski objekti Metković.