vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Biskup Puljić i E. Marin gosti Grada

Metković, 13.8.2007. - U subotu je metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić Jambo primio dubrovačkog biskupa Želimira Puljića i veleposlanika RH pri Svetoj Stolici dr. Emilija Marina. Tom prigodom dr. Marinu uručena je i Nagrada grada Metkovića za životno djelo za 2007., koju ju je dobio jednoglasnom odlukom Gradskoga Vijeća.

Gosti su najprije posjetili Ornitološku zbirku u Metkoviću, a potom se uputili put Vida u Arheološki muzej Narona. Zanimljivo je da je dr. Marinu to bio prvi posjet Muzeju što je izgrađen na mjestu na kojem su stručnjaci Arheološkoga muzeja Split, s njim na čelu, obavljali istraživačke radove tijekom kojih su došli do spektakularnih nalaza. Emilio Marin, vidno uzbuđen, čas je bio posjetitelj s fotoaparatom u ruci, a čas stručni voditelj biskupu Puljiću, gradonačelniku Gabriću i ostalima koji su imali sreću zateći se u Muzeju te iz prve ruke čuti mnoge pojedinosti o antičkoj Naroni i izloženim eksponatima.
Na zajedničkom ručku u Restoranu „Domagoj“ gradonačelnik Gabrić uručio je dr. Marinu Nagradu koju on, zbog spriječenosti, nije mogao primiti na ovogodišnjoj Svečanoj sjednici Gradskoga vijeća povodom Blagdana svetog Ilije. Dr. Marin se zahvalio na Nagradi kratko se osvrnuvši na svoje vidonjske i metkovske dane rekavši kako se sad, kada je Muzej napravljen, ne smije stati, jer funkcija Muzeja nije samo posjetiteljima izložiti pronađeno, nego i nastaviti daljnja istraživanja. Na kraju je gradonačelniku Gabriću uručio prigodan dar.