vijesti www.metkovic.hr

 Obljetnice

Vijenac na spomenik Stjepana Radića

Metković, 8.8.2007. - Članovi HSS-a iz Metkovića danas su polaganjem vijenca na spomenik Stjepanu Radiću pred metkovskim GKS-om obilježili sedamdeset devetu obljetnicu smrti toga velikog hrvatskog političara i osnivača HSS-a.
Radićev spomenik je na sadašnje mjesto bio postavljen 5. studenoga 1971., a na svečanosti otkrivanja bio je i kasniji prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman. Bila je to jedna od posljednjih akcija Matice hrvatske prije nego joj je ondašnja vlast zabranila djelovanje. U tim burnim političkim previranjima spomenik je premješten u gradski park, ne bi li bio manje vidljiv. Unatoč svemu, tijekom gotovo dvadeset godina, građani su redovito pred njega ostavljali cvijeće i palili svijeće. Uspostavom hrvatske države spomenik ja vraćen na izvorno mjesto.

Ponovno osnovani ogranci u Metkoviću

Sinoćnjom Osnivačkom skupštinom u Restoranu „Domagoj“ završeno je osnivanje ogranaka HSS-a po mjesnim odborima Metkovića. Tako su osnovani ogranci u mjesnim odborima Prud, Vid, Sveti Nikola i Centar s, do sada, približno 400 članova. Novi predsjednik GO Centar Jozo Bebić rekao je da mu je naročito drago što je među okupljenima vidio dosta starih članova HSS-a koji su još jednom potvrdili svoje članstvo. Osnivačka skupština Gradskog ogranka HSS-a najavljena je za petak u dvorani metkovskog kazališta u 21 sat.