vijesti www.metkovic.hr

 Rukomet

Prijam za četiri srebrna reprezentativca

Metković, 7.8.2007. - Povodom osvajanja srebrnog odličja na Svjetskom rukometnom prvenstvu za kadete u Bahreinu, četvoricu metkovskih reprezentativca, igrača RK Metković, primili su metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić Jambo i predsjednik RK Metković Slobodan Batinović Orbo.
– Igranjem za reprezentaciju Josipa Ilića (desni vanjski), Stipe Borovca (lijevo krilo), Ante Granića (vratar) i Igora Karačića (srednji vanjski) još jednom se pokazalo kako Metković nastavlja tradiciju i kontinuirano daje vrhunske igrače. – rekao je predsjednik Batinović.
Govoreći o nastupu reprezentacije Igor Karačić je rekao kako je srebrena medalja općenito velik uspjeh, ali da je za njega i suigrače koji su prošle godine osvojili Europsko prvenstvo to ipak neuspjeh jer su finale izgubili od Danske koju su lani pobijedili s uvjerljivih osam razlike.
– Glavni razlog neuspjeha kratko je vrijeme priprema, ali problem je bio i u našim glavama jer se nismo na vrijeme uspjeli uklopiti u novi sustav igranja. – rekao je Karačić.
Gradonačelnik Gabrić izrazio je zadovoljstvo dobrim radom u Klubu i Školi rukometa, rekavši kako Metković ima tipičan problem malog mjesta jer svi domaći igrači nakon srednje škole odlaze iz Metkovića, uglavnom zbog nastavka školovanja.