vijesti www.metkovic.hr

 Maraton lađa

Na dan Maratona zabranjena plovidba Neretvom

Metković, 7.8.2007. - Udruga lađara Neretve obavještava javnost da će 11. kolovoza u vremenu od 14 sati do 21 sat zbog održavanja 10. maratona lađa biti zabranjena plovidba rijekom Neretvom od mosta u Metkoviću do Ušća.
Organizatori, koji žele svoje brodove dovesti na Neretvu za vrijeme Maratona, moraju se do 9. kolovoza u 15 sati javiti Organizacijskom odboru Maratona od kojeg će dobiti odobrenje za plovidbu. Razlog zabrane je sigurnost veslača i svih drugih koji će ploviti Neretvom.
Na startu u Metkoviću u 17,15 sati bit će 33 lađarske posade u potpuno istim lađama. Novost je i da će se ove godine utrka snimati kako bi se poduzele mjere protiv onih koji ne budu vozili po propisima. U Metkoviću na lijevoj obali Neretve biti će privezan samo brod za visoke uzvanike, dok će svi ostali brodovi biti privezani na desnoj obali.
Novost je i da će se prvih 20 posada na cilju u Pločama izravno plasirati na 11. maraton, dok će sve ostale dogodine voziti utrku od Opuzena do Metkovića za popunjavanje 13 preostalih mjesta, naravno ako broj prijavljenih bude veći od 33. Ždrijebanje lađa održat će se u Metkoviću 8. kolovoza tijekom Noći lađara na kojoj će biti i aukcija dresova od koje sav prihod ide Udruzi osoba s tjelesnim invaliditetom „Prijatelj“ iz Metkovića.