vijesti www.metkovic.hr

 Izdavaštvo

Donjoneretvanski kraj u Domovinskom ratu

Metković, 28.3.2007. - U prostorijama Udruge hrvatskih dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH, Podružnica Dubrovačko-neretvanske županije u Metkoviću, potpisan je ugovor o otkupu autorskog teksta za knjigu pod nazivom „Donjoneretvanski kraj u Domovinskom ratu“.
Ugovor su potpisali dr. sc. Ivan Jurić, autor teksta i Mijo Vukušić, predsjednik UHVDR, Podružnice dubrovačko-neretvanske županije. Kako su rekli potpisnici, projekt se dogovara već tri godine, a na njemu se radi od 1991. Završetak knjige, koja bi trebala imati oko 400 stranica materijala te njena promocija najavljeni su do kraja godine. Kako bi bili obuhvaćeni svi sudionici i događaji, Vukušić je poziva sve one koji imaju materijal ili fotografije iz vremena Domovinskog rata (za koje smatraju da su vrijedni) da ih donesu u prostorije Udruge kako bi se u knjizi našlo što više materijala.
Prema riječima autora knjige, na knjizi će raditi najmanje tri recenzenta koji se bave najnovijom hrvatskom poviješću što je jamstvo točnost i istinitost podataka tako važnom dokumentu za hrvatsku povijest. Knjigu će financirati UHVDR, Podružnica Dubrovačko-neretvanske županije uz pomoć Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.