vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

UTIM-u 200.000,00 kuna.

Metković, 27.3.2007. - Prijavivši projekt „Osobni asistent“ na natječaj Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti za financijsku potporu iz dijela prihoda od igara na sreću za 2007., Udruzi tjelesnih invalida Metković (UTIM-u) osigurana je financijska potpora u iznosu od 200.000,00 kuna.
Pilot projekt osobnog asistenta Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti provodi već drugu godinu, a namijenjen je osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta. Cilj projekta je unaprijediti život najtežih invalida te zapošljavanje nezaposlenih osoba (starijih od 18, a mlađih od 65 godina, sa završenom osnovnom školom i tečajem za njegovatelja ili srednjom stručnom spremom) koje će moći raditi 20 sati tjedno. Jedan od uvjeta bio je i da kandidati za osobnog asistenta moraju biti članovi udruge koja se prijavljuje za sudjelovanje u projektu kako bi se izbjegle eventualne zloporabe.
- Ugovor o suradnji s Ministarstvom potpisan je 23. ožujka na svečanosti u Hotelu Internacional u Zagrebu, a nakon što su zadovoljeni svi uvjeti iz natječaja, osobnog asistenta dobilo je pet tjelesnih invalida iz naše Udruge - rekao nam je Antiša Puljević, tajnik UTIM-a.

Inače aktivisti UTIM-a se ovih dana često mogu vidjeti na raznim mjestima po gradu kako na svome štandu prodaju razne ukrasne i uporabne predmete koje su izradili članovi Udruge. Odnedavno su na adresi www.metkovic.hr/utim pokrenuli i vlastitu web stranicu.