vijesti www.metkovic.hr

 Predavanje

Dijagnostika treniranosti mladih sportaša

Metković, 9.3.2007. - U organizaciji veslačkog kluba „Neretvanski gusar“ iz Metkovića sinoć je u hotelu „Narona“ održano predavanje na temu „Dijagnostika treniranosti mladih sportaša“. Predavač je bio mr. sc. Mladen Marinović, viši predavač na katedri Sportovi na vodi s Fakulteta prirodoslovno – matematičkih znanosti i Kineziologije, Sveučilišta u Splitu te direktora Hrvatske kajak i kanu reprezentacije s kojom je trenutno na bazičnim pripremama u Metkoviću.
- Esencijalno i neminovno je da moramo dobiti snimak sportaša što znači i djeteta i odrasloga, odnosno snimak kakav je on morfološki, motorički, energetski i psihološki kako bi mogli dobro dozirati opterećenje jer je to jedini preduvjet da ostvarimo ono što sportom treba ostvariti. - rekao nam je Marinović.
Prema njegovim riječima, onaj tko nosi potencijal da bude vrhunski sportaš će to i biti, a onaj tko ne nosi potencijal on će u sportu uživati i biti zdrav. Poznavanjem sposobnosti mladog sportaša, odnosno njegovih ograničenja, bitno će se smanjiti opasnost da se mlada osoba slomi ili uništiti predoziranjem opterećenja što se često događa u sportu.