vijesti www.metkovic.hr

 Iz susjedstva

I mi sa sela hoćemo do ADSL-a!

Metković, 8.3.2007. - Na osnivačkoj Skupštini u Kuli Norinskoj osnovana je Udruga kulturno ekoloških aktivista „Naro Aeternus“ ili „Vječna Neretva“ koja je prije desetak dana i službeno upisana u registar udruga RH. Udruga će sjedište imati u Kuli Norinskoj, odakle dolazi i njen prvi predsjednik Mario Jerković, dok je potpredsjednica Anita Bjeliš iz Opuzena, a tajnica Silvija Krmić iz Komina.
Udruga će okupljati članove iz cijele doline Neretve i šire, a naročitu pažnju posvećivat će djeci koju će okupljati kroz članstvo u statusu juniora. Ciljevi udruge su očuvanje tradicijskih vrijednosti zavičaja kroz razne kulturne programe, akcije i radionice, podizanje ekološke svijesti, promicanje informatičkih i komunikacijskih vještina, promicanje kulturne, povijesne i prirodne baštine i sl. Već sada članovi udruge su učlanjeni u razne forume NVO sektora, a udruga već surađuje sa sličnim pravnim osobama u ostvarivanju ciljeva.
- Jedna od prvih akcija udruge Naro Aeternus je akcija pod nazivom „I mi sa sela hoćemo do ADSL-a”, a odnosi se na javni poziv davatelju Internet usluga i tehničkom monopolistu u RH T-Com-u da čim prije omogući i perifernim dijelovima RH ADSL pristup - rekao nam je Mario Jerković dodavši: „Poznato je da periferni dijelovi grada Metkovića nemaju pristup ADSL, kao ni općina Kula Norinska, zatim naselja Komin i ostala naselja ove doline. Želimo ravnomjeran razvoj Lijepe naše, a poznato je da su naši najnadareniji stvaratelji dolazili iz provincije. Omogućite nam gospodo iz Telekoma jednak status kakav imaju čak i u Malnarovoj Republici Peščenici.“