vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Nova imena ulicama

Metković, 5.3.2007. - Povjerenstvo za imenovanje ulica i trgova grada Metkovića na svojoj I. sjednici donijelo je prijedlog da se Industrijska ulica nazove imenom Domovinskog rata.
 Bivša Industrijska ulica dobila je novo ime (staro je bilo neslužbeno) i zbog toga što u novosagrađenim stanovima na Unki žive mnogi hrvatski branitelji, a na tom području nalazio se i prvi tabor Zbora narodne garde. Metković do sada nije imao ulicu čije ime se vezuje uz Domovinski rat pa je prijedlog dr. Ivana Jurića da se neke ulice preimenuju u čast 116. brigade, poginulih branitelja i žrtava Domovinskog rata objedinjen jednim imenom.
 Usvojen je i zahtjev dijela stanara ulice Put groblja (skale od crkve Sv. Ilije prema groblju) za promjenom imena. Prijedlog novog imena je ulica (skale) Sv. Ivana. Povjerenstvo je donijelo i prijedlog da se i druge metkovske skale (ima ih ukupno devet) imenuju imenima pjesnika i književnika čije djelovanje je vezano za Metković. O tome će se detaljnije raspravljati na sljedećoj sjednici.
 Na kraju je donijeta odluka da se ispitaju na terenu nastale promjene vezane uz nova naselja i moguće ulice kako bi se i njima mogla dati odgovarajuća imena. Usvojeni prijedlozi novih imena proslijeđeni su Gradskom vijeću na usvajanje.