vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Oživio ponton na Unki

Metković, 5.3.2007. - Veslački klub „Neretvanski Gusar“ iz Metkovića dogodine će slaviti 40 godina od osnutka. Kroz to vrijeme imao je svoje svijetle, ali i tamne trenutke. Ovih dana oživljena je djelatnost kluba u koji pristižu novi članovi. Danas je četvero najmlađih imalo svoj prvi trening.
 Jutros smo ih posjetili u njihovim „klupskim prostorijama“ na Unki, tek nekoliko metara od granice sa BiH. U prekrasnom ambijentu uz Neretvu dvije djevojčice i dvoje dječaka jutros je pod vodstvom trenerice Milene Kozina prvi put sjelo u tzv. žabicu, napravu koja se postavi na ponton i „glumi“ čamac na suhom.

Nažalost, ova u kojoj treniraju kao da je pristigla iz Zagreba sa nedavne izložbe "Leonardo Da Vinci - Atlantski kodeks".

U ništa boljem stanju nisu ni „klupske prostorije“, čamci i ostala oprema.
Na svu sreću na, prije nekoliko mjeseci održanoj Skupštini kluba donesena je odluka o gradnji Veslačkog doma na Unki, što bi u potpunosti valoriziralo 40 godina uporna rada mnogih naraštaja metkovskih veslača te omogućilo omasovljenje ovog nadasve korisna sporta. U planu je da se u sklopu Doma izgrade i smještajni kapaciteti kako bi se mogle organizirati pripreme veslača te veća veslačka natjecanja.
 U klubu trenutno trenira petnaestak veslača, a kao što smo već pisali, klub upisuje i djecu rođenu 1994. – 1997. Treninzi su ponedjeljkom, srijedom i petkom u 8 i 15 sati te nedjeljom u 9 sati. Za sve informacije možete nazvati Milenu Kozina na 098 873 218.