vijesti www.metkovic.hr

 Predavanje

Predstavljena flora delte Neretve

Metković, 2.3.2007. - U organizaciji Regionalnog centra zaštite okoliša za Srednju i Istočnu Europu (REC) te projektnih ureda REC-a u Metkoviću i Mostaru u galerijskom prostoru GKS-a Metković održano je edukativno predavanje pod nazivom «Flora delte Neretve».
Predavanje su održali dr. sc. Nenad Jasprica, znanstveni suradnik i ravnatelj Instituta za mora i priobalje Sveučilišta u Dubrovniku i potpredsjednik Hrvatskog botaničkog društva te dr. sc. Dubravka Hafner, profesorica na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru.
Na predavanju je predstavljeno izvješće o flori i vegetaciji delte rijeke Neretve temeljeno na podacima sakupljenim tijekom terenskih istraživanja koja su obavljena u razdoblju od 1998. do 2006. kao i o algama delte Neretve koje su u razdoblju od 1994. do 1998. istraživane na jezerima Modro oko i Kuti te rijeci Desanki. Nazočni su upoznati i s Bajkalskim jezerom, najvećim rezervoarom slatke vode na svijetu, gdje su oba predavača sudjelovala na 19. međunarodnom simpoziju algologa (dijatomologa) i predstavili rezultate svojih istraživanja na području delte Neretve.