vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Umirovljenicima 500 kn božićnice

Metković, 20.12.2006. - Danas je u Restoranu "Domagoj" za preko dvjesto metkovskih umirovljenika organiziran svečani ručak tijekom kojega im je uručeno po 500 kn božićnice.

Pravo na isplatu božićnice imali su svi umirovljenici sa područja grada kojima mirovina ne prelazi 1.500 kn. Na inicijativu metkovskog gradonačelnika Stipe Gabrića u akciju se uključio Gradski odbor Hrvatske stranke umirovljenika iz Metkovića na čelu sa Ivanom Plećašem koji je uspio stupiti u kontakt sa većinom umirovljenika.

Nazočne je prije podjele božićnica pozdravio Vatroslav Vugdelija, pročelnik za rad, zdravstvo i socijalnu skrb, kazavši kako novac jest važan, ali isto tako je važno i ovakvo druženje na kojemu se na jednom mjestu mogu naći mnogi bivši radni kolege.
Predsjednik Ogranka HSU iz Metkovića Ivan Plećaš nije krio zadovoljstvo uspješno provedenom akcijom zahvalivši gradonačelniku na podršci. Rekao je i da mu se svi oni do kojih nije uspio doći, a imaju pravo na božićnicu, mogu javiti osobno.
Gradonačelnik Gabrić je, čestitajući svima Božić i Novu godinu, obećao da će ubuduće ovakva akcija postati tradicionalna te da će se u idući proračun uvrstiti i sredstva za božićnice. Na kraju je nazočne pozdravila i županica Mira Buconić čestitajući im nadolazeće blagdane.