vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Bolji dani za VK 'Neretvanski gusar'

Metković, 17.12.2006. - U metkovskom Restoranu "Domagoj" održana je Izborna skupština Veslačkog kluba "Neretvanski gusar". Novi predsjednik je Joško Erceg, a tajnica Željana Musulin.
Novi upravni odbor čine: Željko Glavinić, Željko Mordžin, Nedjeljko Milić, Joško Erceg i Stipo Gabrić Jambo.
Na skupu je rečeno kako je "Neretvanski gusar" klub kroz koji je od 1968., kada je osnovan, prošlo oko 2 000 djece. Unatoč lošim uvjetima rada te skromnim novčanim sredstvima, koja su u protekloj godini iznosila oko 25 tisuća kuna, postizani su odlični rezultati.
Glavni ciljevi novog vodstva su izgradnja veslačkog doma, profesionaliziranje mjesta trenera, nabava opreme, pokretanje Škole veslanja te sljedeće godine organizacija Neretvanske regate koja bi trebala postati tradicionalna. Rečeno je i kako već sada treba započeti s pripremama za obilježavanje 40. obljetnice kluba 2008. Koliko će se od planiranog ostvariti uz skromnih 75 tisuća kuna, koliko iznosi financijski plan za 2007., tek će se vidjeti.
Rad Skupštine pratio je Juraj Gamulin, predsjednik Veslačkog saveza Dalmacije i potpredsjednika Veslačkog saveza Hrvatske koji je dogovorenim bio izuzetno zadovoljan.

Idejni nacrt Veslačkog doma na Unki (južno pročelje).