Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

15.4.2024.
Dragica Bubalo
udova Mladena, rođena Ramić
1938. - 2024.
Dragica Bubalo
16.4.2024.
Tonći Kuran - Gujić
pok. Stipana
1954. - 2024.
Tonći Kuran - Gujić

KONTAKT

Fotoreportaža 2007.

sveti ilija- zaštitnik grada metkovića

Izložba stoke i sira, 19. srpnja 2009.

   U sklopu proslave Dana Grada na pomoćnom igralištu NK Neretve i u prizemlju Boćarskog doma 19. srpnja održana je Šesta izložba stoke i Treća izložba tradicionalnog domaćeg sira Dubrovačko-neretvanske županije.

    Manifestacija je održana u organizaciji Udruga uzgajivača ovaca i koza Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Metkovića, Hrvatskog saveza uzgajivača ovaca i koza te Hrvatske poljoprivredne agencije, a po drugi put je održana u Metkoviću. Kao i prošle godine Izložba je pobudila veliki interes Metkovaca i Neretvana koji su u velikom broju došli vidjeti najbolje ovce, koze i krave u županiji.

   Ove godine na Izložbi se predstavilo šest uzgajivača ovaca (od čega njih troje s pasminom dubrovačka ruda, a troje s križancima), dvoje uzgajivača koza i tri uzgajivača krava. Među izloženom stokom našli su se i magarci uzgajatelja Josipa Antunovića iz Kune Pelješke, konji iz dva metkovska konjička kluba, KK Sveti Jure i KK Narona, ali i poniji uzgajatelja Antuna Vojvodića iz Gornjeg Brgata koji su okupljenoj djeci bili glavna atrakcija.

   Posjetitelje Izložbe pozdravili su ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravko Barać, metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić Jambo i tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Tonći Božanić koji je Izložbu otvorio.

   Kao i prošle godine u prizemlju Boćarskog doma organizirana je izložba sira. Posjetitelji su mogli degustirati ovčji, kozji i miješani sir koje je izložilo šest izlagača, a uz dobar sir moglo se degustirati vina koje su sponzorirali Ivica i Stipan Borovac.
 

kliknite na sliku

kliknite na sliku

   Pri kraju programa organizirana je utrka magaraca u kojoj su se okušala djeca starija od 11 godina. Među 15 prijavljenih većina djece je magarca zajahalo po prvi put pa je bilo dosta onih koji utrku nisu uspjeli završiti do kraja. Na kraju je najbrži bio Mario Popović s Klade koji je za to na dar dobio pršut sponzora Kulina iz Novih Sela. Drugo mjesto osvojio je Ivan Krstičević s Jerkovca, a treće Marin Majčica s Klade. U utrci je sudjelovala i prošlogodišnja pobjednica Dubrovčanka Antonia Kurtela koja ove godine nije uspjela završiti utrku.

   Svim sudionicima manifestacije na kraju su podijeljena priznanja. 

 

 

DAN GRADA 2009.