Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Fotoreportaža 2007.

sveti ilija- zaštitnik grada metkovića

Izložba stoke i sira, 19. srpnja 2008.

   U organizaciji Udruge uzgajivača ovaca i koza Dubrovačko-neretvanske županije, Hrvatskoga stočarskog centra i grada Metkovića održana je Peta izložba stoke i Druga izložba tradicionalnog sira.
   Dan prije Svetoga Ilije na pomoćnom igralištu NK Neretve okupilo se mnoštvo svijeta da bi vidjeli najbolje krave, ovce i koze naše županije. Izlagačima su se pridružili i vlasnici magaraca te članovi dvaju konjičkih klubova iz Metkovića, KK Narona i KK Sveti Jure. U takvu atraktivnu okruženju najviše su uživala djeca, a najviše su ih zanimali magarci i konji, posebno ždrijebe ponija. Izložbu je otvorio metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić Jambo, a posjetitelje je u ime Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja pozdravio Karlo Gjurašić.
  Od Josipa Antunice, predsjednika Udruge uzgajivača ovaca i koza DNŽ doznali smo da je jedan od razloga što je izložba priređena u Metkoviću dati poticaj stočarima doline Neretve da obnove svoju poprilično zamrlu proizvodnju. Na izložbi je sudjelovalo 14 izlagača stoke i sedam proizvođača sira. – Moram priznati da smo zadovoljni posjetom – rekao nam je Antunica na kraju razgovora.
  A da nisu zadovoljni samo organizatori pokazalo se i kroz veliku posjećenost Izložbe pa bi bilo dobro da takva manifestacija postane tradicija na Svetoga Iliju. Posjetiteljima je na kraju najzanimljivija bila utrka magaraca u kojoj su se okušala i djeca koja su prvi put zajahala magarca. Najbrža na magarcu bila je mlada Dubrovčanka Antonia Kurtela i time osvojila pršut. Drugo i treće mjesto osvojili su Vidonjac Josip Vučić i Metkovac Domagoj Grgić.

Druga izložba sira
 
Izložba sira organizirana je u prizemlju obližnjega Boćarskog doma, a posjetiteljima je priređena degustacija ovčjega, kozjega i miješanoga sira. Prema pripremi razlikovali su se suhi sir, sir od jednoga dana, sir iz mišine, sir iz ulja itd. Prema riječima Miha Kukuljice iz Konavala, jednoga od izlagača na Izložbi, sav proizvedeni sir može se bez problema plasirati kroz ugostiteljsku ponudu županije, ali razlog što nema više proizvođača visoke su cijene stočne hrane i goriva.

kliknite na sliku

kliknite na sliku

kliknite na sliku

kliknite na sliku

kliknite na sliku

kliknite na sliku

kliknite na sliku

kliknite na sliku

kliknite na sliku

kliknite na sliku

kliknite na sliku

kliknite na sliku

 

DAN GRADA 2008.