Trgovački centar Metković


    Slovenski "Mecator" je u petak, 27. veljače 2004. otvorio Trgovački centar Metković u prostorima bivše Robne kuće Razvitak. Zdanje je u rekordnom roku u potpunosti obnovljeno, prošireno parkiralište, a na mjestu nekadašnjeg vodoskoka uređeno je otvoreno dječje igralište. Osim glavnoga ulaza sa južne strane, otvoren je ulaz i sa sjeverne, kako bi kupci u tranzitu mogli brže obaviti kupnju. Unutrašnjost je preuređena sukladno Mercatorovim standardima, pa je prostor od 5.315 m2 u cijelosti klimatiziran i prilagođen osobama sa posebnim potrebama. Na odjelima koje drži Mercator zaposlilo se 48 ljudi, a otprilike isto toliko u specijaliziranim trgovinama koje su prostor uzele u najam. Cjelokupna investicija vrijedna je oko 6 milijuna eura.


      Centar sačinjavaju Mercatorov supermarket na 900 m2 sa oko 14.000 artikala, prodavaonica ženskih i muških odjevnih predmeta Modiana, INTERSPORT koji drži poznate svjetske proizvođače športske obuće, odjeće i opreme, Mercator tehnika sa asortimanom proizvoda bijele tehnike, elektro akustike i sl., te caffe bar Santana.

    U sklopu Centra nalaze se i trgovine u iznajmljenim prostorima: Zlatara Jeramaz, Hrvatska lutrija, parfumerija Iris, saloni obuće Aledona i Bella, prodavaonica autodijelova i sitne poljoprivredne mehanizacije TrgoAvto, trgovina mobitela Elektomagic, Galerija Lucija i prodavaonica dječje odjeće Oshkosh. Na katu je i ispostava Zagrebačke banke.

     Pred Centrom se pred otvaranje okupila velika masa svijeta među kojom je prevladavalo zadovoljstvo što je ovako važan objekt ponovno uređen i tinjala nada da će Metković opet postati trgovačko središte, što je i bio do Domovinskoga rata.
    Prigodom svečanog otvorenja predstavnici Mercatora predali su donacije:

•100.000,00 kn rukometnomu klubu Metković,
•10.000,00 kn zavodu za djecu s teškoćama     u razvoju Nada,
•10.000,00 kn rodilištu Metković
•10.000,00 kn KUD-u Metković.

Nadamo se da je Mercatorov poslovni potez ispravan, što bi moglo privući i druge ulagače, a da Metkoviću zaista slijede bolji dani.