-912

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

16.7.2024.
Ante Volarević
Konjarić
1953. - 2018.
Ante Volarević
16.7.2024.
Živko Mioč - Barba
pok. Luke
1938. - 2024.
Živko Mioč - Barba

KONTAKT

zdravlje

 

Klikni za veliku sliku

Metković, 15. studenoga 2014.

 

Mjesec borbe protiv ovisnosti u Republici Hrvatskoj obilježava se u razdoblju od 15. studenoga do 15. prosinca. Svake se godine obilježavanje provodi s ciljem upozoravanja cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti, a osobito droga, te se time nastoji potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti i zlouporabe droga poduzimanjem zajedničkih aktivnosti za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice.

 Zlouporaba droga i posljedično ovisnost o drogama je globalni problem koji zahtijeva provedbu suvremenog, kompleksnog programa prevencije, edukacije, ranog liječenja i otkrivanja ovisnika, rehabilitacije, resocijalizacije, uz potporu i doprinos svih tijela.

 U skladu s navedenim, u program obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti kroz niz kako preventivnih tako i represivnih aktivnosti uključiti će se i policijski službenici Policijske postaje Metković. Tako u narednom periodu, u suradnji s Vijećem za prevenciju Grada Metkovića te predstavnicima vjerskih, zdravstvenih, odgojno - obrazovnih i drugih ustanova koji se bave problematikom ovisnosti, na ovu temu planiramo održati predavanja u školama, neposredno na terenu i putem oglasnih prostora informirati javnost o štetnim posljedicama ovisnosti, gostovati u radijskim emisijama i u konačnici postaviti info pult na kojem ćemo građane upoznati s načinom rada uređaja koji se koriste za detekciju droga u organizmu, demonstrirati način rada službenog psa za detekciju droga te dijeliti prigodne promidžbene materijale.

 Info pult će biti postavljen u Metkoviću, na Trgu kralja Tomislava, dana 19. studenoga 2014. godine u vremenu od 14,00 do 17,00 sati.

 Istovremeno Vas obavještavamo da će policijski službenici na prometnicama vršiti pojačan nadzor sudionika u prometu s posebnim naglaskom na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola i droga pa ovom prilikom upozoravamo i savjetujmo sve sudionike da se pridržavaju zakonskih propisa i da se ne upuštaju u upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola i opijata, kako bi se izbjegle neželjene posljedice.

 Slijedom navedenoga, apeliramo da u okviru svojih emisija/informativnih prostora prezentirate ove aktivnosti te kontinuirano pratite njihov tijek kako bi se podigla razina svijesti javnosti o ovom problemu te kako bi se zajedničkim naporima pridonijelo ostvarivanju zajedničkog cilja učinkovite borbe protiv svih oblika ovisnosti te posebice suzbijanju zlouporabe droga u našem društvu.

 

načelnik PP Metković

Dragan Sršen